Oferte imobiliare la Galați. Primăria scoate la vânzare apartamentele pe care le deține

Distribuie articolul

Primăria Galați vrea să scape de apartamentele pe care le deține dar nu are mușterii. Primarul Ionuț Pucheanu a anunțat că de la începutul anului toți chiriașii municipalității au fost înștiințați despre această oportunitate. Pe lista cu lucruri de vândut apar peste 700 de apartamente dar, până în prezent, DOAR 10 persoane s-au arătat interesate de oferta Primăriei. Primarul Galațiului are o opinie ușor diferită. Într-o postare pe FB, edilul șef spune că 10 cereri au fost depuse DEJA.

„Chiriașii municipalității își pot cumpăra apartamentele. În sensul acesta au fost trimise 750 de notificări către chiriașii municipalității în care este explicată procedura, iar de la începutul anului au fost depuse deja 10 cereri în vederea cumpărării acestor apartamente”, a scris primarul Ionuț Pucheanu pe pagina sa de socializare.

Trecem peste nuanțele lingvistice ca să aflăm ce condiții trebuie să îndeplinească gălățenii care au pus ochii pe proprietățile Primăriei. În afara condiției de a nu avea datorii, solicitanții trebuie să prezinte o declarație notarială care să ateste faptul că nu au înstrăinat nici o locuință proprietate personală după data de 01.01.1990.

„În situația în care pentru imobilul respectiv sunt achitate la zi cheltuielile de întreținere și penalitățile pe care le datorați către Asociația de Locatari/Proprietari, vă invităm să depuneți solicitare de cumpărare a locuinței deținute în baza contractului de închiriere, la Sediul Serviciului Administrare Fond Locativ și Spații cu Altă Destinație”, se arată în documentul primit de chiriașii Primăriei.

Din informațiile pe care le deținem, Primăria Galați deține peste 4.000 de spații locative. Probabil nu le va vinde pe toate dar nu putem să nu ne întrebăm pe ce case au pus ochii băieții deștepți care gravitează în jurul Primăriei și al PSD.


Distribuie articolul

You May Also Like