UPDATE: Un primar din județul Galați este cercetat pentru abuz în serviciu și fals în înscrisuri oficiale

Distribuie articolul

UPDATE

Primarul comunei Jorăști, Dănuț Tofan, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. El este cercetat pentru abuz în serviciu și fals în înscrisuri oficiale. Marți dimineață ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție– Serviciul Județean Anticorupție Galați și procurori au făcut cercetări în dosarul în care mai sunt implicate două persoane. Judecătoria Tg.Bujor a mai stabilit că primarul nu are voie să ia legătură cu persoanele cercetate și cu martorii din dosar. Asupra celorlalte două persoane nu au fost luate măsuri preventive.

Primarul Dănuț Tofan a refuzat să comenteze acuzațiile care i se aduc.

————————–

Un primar din județul Galați are probleme cu legea: el este acuzat de abuz în serviciu și fals în înscrisuri oficiale. Informații neconfirmate în mod oficial spun că este vorba despre primarul din comuna Jorăști. Contactat telefonic, primarul Dănuț Tofan a refuzat să comenteze subiectul dar a promis că va oferi precizări pe parcursul zilei.

Oricum, marți dimineața, edilul s-a trezit cu procurorii anticorupție la ușă.

„Astăzi, 12.09.2017, ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție– Serviciul Județean Anticorupție Galați, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Bujor „au pus în executare 3 mandate de aducere și au efectuat activități procedurale într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals în înscrisuri oficiale de către primarul unei comune din județul Galați”, se arată într-un comunicat al DGA.

Anchetatorii spun că, în perioada 16 martie – 27 aprilie 2017, „primarul a întocmit în fals formulare în care a consemnat activități fictive ce ar fi fost efectuate de două persoane condamnate definitiv la o pedeapsă cu suspendare de Judecătoria Târgu-Bujor și care au fost obligate să efectueze muncă în folosul comunității. Documentele întocmite în fals de către primar, care atestau că persoane și-au executat obligațiile de prestare a numărului de ore de muncă în folosul comunității, au fost înaintate ulterior Serviciului de Probațiune Galați.”

Ancheta continuă.


Distribuie articolul

You May Also Like