Maica Stareță de la Mănăstirea Vladimirești a murit. Era ultima persoană în viață dintre întemeietoarele mănăstirii

Distribuie articolul

Maica Stareță Stavrofora Daniela Nedelcu de la Mănăstirea Vladimirești din județul Galați a murit luni. Era ultima persoană în viață dintre întemeietoarele mănăstirii Maica Stareță a murit la vârsta de 90 de ani.

„Astăzi (n.r. luni, 1 februarie) a plecat în veșnicie, la Mănăstirea Vladimirești din Galați, Maica Stareță Stavrofora Daniela Nedelcu. Ultima viețuitoare, dintre cele care au fost întemeetoarele mănăstirii Tudor Vladimirescu, cu Hramul Acoperământul Maicii Domnului. Trecută cu vârsta, peste 90 ani, curată, blândă, discretă, rugătoare, evlavioasă, elegantă și măsurată în cuvinte, de o discreție duhovnicească greu de imitat în viața duhovnicească”, a anunțat Părintele Calistrat.

Potrivit părintelui Calistrat „viața Maicii Starețe, Stavrofora Daniela Nedelcu, a fost o viață dedicată lui Hristos fiind o aprigă mărturisitoare în temnițele comuniste făcând peste 4 ani de închisoare la Mislea împreună cu maica Mihaela care a adormit în temnițele comuniste și cu poeta, monahia Zorica Lațcu, trecând prin groaznice torturi inumane, alaturi de toate măicuțele arestate în 1959, sub legea comunistă a decretului 410”.

În anul 2006 până în prezent a fost stareţa Sfintei Mănăstiri Vladimirești.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns