Cum am spus, prefect USR!

Distribuie articolul

Partidele ce formează arcul guvernamental s-au înțeles în ceea ce privește atribuirea funcțiilor de prefect și subprefect la nivelul fiecărui județ.
Așa cum vă prezentam în urmă cu aproape o lună, Galațiul va avea un prefect propus de USR-PLUS, singurul criteriu pentru care s-a ajuns la această variantă fiind cel al rezultatului alegerilor parlamentare de la sfârșitul anului trecut.

PNL va propune 23 de prefecţi, USR, 9, PLUS va avea prefect în Capitală și în alte patru județe iar UDMR va desemna propuneri de prefect în 5 județe.
Concret, partidele de guvernământ vor propune Executivului numiri de prefecți astfel:

PNL: Alba, Bistrița-Năsăud, Brașov, Bihor, Botoșani, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea și Vrancea.

USR PLUS: Argeş, Bacău, Brăila, Bucureşti – (PLUS), Buzău (PLUS), Galaţi, Gorj, Harghita (PLUS), Ialomiţa, Maramureş, Suceava, Timiş, Tulcea (PLUS) și Vaslui (PLUS).

UDMR: Arad, Cluj, Covasna, Sălaj și Satu Mare.
Chiar dacă în zona politică locală se vorbește despre o revenire a lui Gabriel Panaitescu, nimic nu este cert, la nivelul Guvernului fiind în discuție și emiterea unei Ordonanțe de Urgență prin care prefectul unui județ să nu mai fie condiționat de deținerea statutului de înalt funcţionar public.

Dacă se va lua această decizie, aria posibililor candidați de a fi numiți este mult mai mare.
În ceea ce-i privește pe viitorii subprefecți, la Galați, aproape cert ei vor fi desemnați de PNL și PLUS.

Ar mai fi o variantă, ce-i drept cu șanse mai mici de a fi pusă în aplicare, dar care nu este de neluat în calcul, ca ambii subprefecți să fie propuși de către liberali.


Distribuie articolul

You May Also Like