Tinerii, interesați de admiterea pe bază de dosar de la Dunărea de Jos

Distribuie articolul

“Ne adresăm celor care au dat bacalaureatul cu mai mulți ani în urmă, celor care și-au încercat norocul în altă parte și nu au reușit și celor care nu au fost foarte hotărâți în prima sesiune. Speranța noastră este ca până la afișarea rezultatelor de la a doua sesiune de bacalaureat – care abia a început – să înscriem cel puțin 150 de persoane. Credem că se vor ocupa locurile la buget, în condițiile în care admiterea e doar pe bază de dosar”, a declarat prof. univ. dr. Ștefan Baltă.

Președintele Comisiei de Admitere de la Universitatea „Dunărea de Jos” spune că eventualele locuri rămase vor fi redistribuite pe facultăți, permitând tinerilor de la taxă să treacă la buget.

“Încercăm să păstrăm anul acesta specializările, mai ales cele de tradiție de la Dunărea de Jos, chiar acolo unde vor fi grupe sub 20 de studenți,” a explicat Baltă.

A doua admitere, de la Universitatea “Dunărea de Jos” a început deja și a adunat, după numai trei zile de înscrieri, 22 de candidați. Cei mai mulți (7) au optat pentru Inginerie, alți 6 s-au înscris la Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică, 3 au ales Facultatea de Litere. Au mai fost ocupate 2 locuri cu taxă la Educație Fizică și Sport și câte unul la Arhitectură Navală, Știința și Ingineria Alimentelor, Economia și Administrarea Afacerilor. Continuă admiterea pe bază de dosar și pentru românii de pretutindeni – e vorba de tineri din Republica Moldova, Ucraina, Serbia și Grecia – care pot beneficia și de burse, în funcție de media de la bacalaureat. Mai sunt locuri disponibile, la toate facultățile, mai puțin la Medicină și Farmacie. Înscrierile la licență, pe bază de dosar, vor dura până pe 10 septembrie și se desfășoară la sediul central al Universității, str. Domnească, nr. 47. Programul este de luni până vineri, între orele 9.00 și 14.00 iar taxa de înscriere este de 150 lei/facultate. Dosarul trebuie să conțină diploma de bacalaureat în original.

 


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns