Burse pentru copiii orfani sau grav bolnavi

Distribuie articolul

Copiii orfani de unul sau ambii părinți sau cei care suferă de boli grave vor primi un sprijin lunar de 100 de lei din partea Consiliului Județului Galați. Ajutorul se va oferi deocamdată doar pe perioada școlară.

Începând cu această lună, 181 de elevi din întreg județul vor avea parte de bursa lunară de 100 de lei, proiectul fiind astăzi votat în unanimitate de consilierii județeni din Galați. Inițiativa vizează în prima etapă doar lunile mai și iunie, dar autoritățile promit că va fi reluată la începutul anului școlar următor.

„Sunt sigur că vom avea mult mai mulți beneficiari, acum a fost doar o primă radiografie făcută de directorii din școlile speciale. Sper ca acest sprijin să rămână o tradiție la Consiliul Județului”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județului Galați.

Beneficiarii acestui proiect sunt elevii orfani și cei bolnavi de epilepsie, diabet zaharat, sindrom down, autism, surditate sau hipoacuzie. Nu contează veniturile pe care le au familiile acestora, deoarece legislația nu prevede un plafon sau alte criterii financiare care ar trebui îndeplinite.


Distribuie articolul

You May Also Like