Start la Start Up Nation: au început înscrierile în programul guvernamental de stimulare a întreprinzătorilor mici și mijlocii

Distribuie articolul

Au început înscrierile în programul Start Up Nation. Joi, 15 iunie, la ora 10.00 pe site-ul aippimm.ro a devenit activă aplicația de înscriere în programul guvernamental de stimulare a întreprinzătorilor mici și mijlocii. Operatorii economici interesați pot completa şi transmite on-line planul de afaceri timp de 30 zile calendaristice de la demararea înscrierii în program, până la ora 20.00 a ultimei zile de înscriere, respectiv 14 iulie. Termenul poate fi prelungit până la epuizarea bugetului, anunță reprezentanții Ministerului pentru Mediul de Afaceri. Totuși este greu de crezut că programul va fi prelungit având în vedere succesul previzibil al acțiunii. În ultima perioadă, firmele care oferă consultanță au fost asaltate de cereri venite din partea românilor care doresc să acceseze fondurile guvernamentale.

Programul Start Up Nation își propune să finanțeze cu până la 200.000 de lei, bani de la buget, înființarea sau dezvoltarea unor întreprinderi mici și mijlocii. Este vorba doar despre IMM-urile care au fost înființate după 1 ianuarie 2017. Banii pot fi folosiți pentru diverse lucruri: pentru înființarea de firme, pentru dotarea sau promovarea celor existente, pentru achiziționarea de birotică, software, sisteme eco de încălzire, utilaje și mașini. De asemenea, cu banii oferiți de stat pot fi acoperite salariilor angajaților: pentru a fi admisă în program, noua societate trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă și să-l păstreze măcar doi ani.


Distribuie articolul

You May Also Like