Majorarea impozitului auto cu 50%, respinsă definitiv!

Distribuie articolul

Consilierul local PNL, Valeriu Laurențiu Onose consideră că această confirmare din recurs a soluției de la instanța de fond era cumva previzibilă.

Practic, prin ultimul verdict s-a anulat, în parte, 𝐚𝐫𝐭. 𝟓 𝐝𝐢𝐧 𝐇𝐨𝐭ă𝐫â𝐫𝐞𝐚 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐋𝐨𝐜𝐚𝐥 𝐚𝐥 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐆𝐚𝐥𝐚ţ𝐢 𝐧𝐫.𝟓𝟏𝟐/𝟏𝟕.𝟏𝟐.𝟐𝟎𝟐𝟎.

„ Majorarea cu 50% a impozitului auto nu avea cum să treacă mai departe de instanță, nu neapărat datorită unui viciu de vot, ci datorită faptului că artificiul politic prin care s-a depus amendamentul prin care se majora impozitul auto cu 50% a fost propus cu încălcarea alin. (1) art. 489 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal”

Despre ce este vorba…?

Reamintind contextul, propunerea de majorare cu 50% a impozitului auto a fost făcută de către un consilier local ca membru al autorității deliberative și nu de către primar, în calitate de reprezentat al autorității executive. Ori, autoritățile administrației publice locale exercită, în condițiile legii, competențe exclusive, competențe partajate şi competențe delegate, iar în acest caz Codul fiscal specifică clar cine propune și cine aprobă.

 „Din păcate amatorismul face casă bună cu infatuarea politică dată de majoritatea confortabilă, și totul se traduce în timp pierdut, bani cheltuiți aiurea și probleme nerezolvate” a mai spus consilierul local PNL.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns