Gafă M.A.I înainte de Paști. Totuși, Poliția și Jandarmeria promit sărbători în siguranță 

Distribuie articolul

Gafă a Ministerului Afacerilor Interne, înainte de Paști. Într-un comunicat de presă dat publicității astăzi, Direcția de Comunicare dă asigurări că ”Sărbătoarea Nașterii Domnului va fi în liniște și siguranță”. Că așa va fi, nu există îndoială, doar că Paștele este sărbătoarea Învierii și nu a Nașterii Domnului. În aceeași ordine de idei, aproximativ 500 de polițiști, jandarmi și pompieri din Galați vor fi la datorie de sărbători, pentru asigurarea și menținerea ordinii și liniștii publice, protejarea vieții, integrității corporale și a bunurilor cetățenilor și pentru siguranța și fluidizarea traficului rutier. 65 de polițiști locali de la ordine publică, intervenție rapidă și siguranță rutieră vor asigura în Noaptea de Înviere liniștea publică la 25 biserici și trei capele de pe raza municipiului Galați, dispuse conform competenței teritoriale pe raza Secțiilor de Poliție Locală nr. 1-5.

Oamenii legii, repartizați în dispozitive de ordine publică, vor avea în vedere următoarele aspecte: combaterea şi prevenirea consumului de băuturi alcoolice în imediata apropiere a lăcaşurilor de cult, cât şi pe căile de acces care duc spre acestea; supravegherea grupurilor de persoane care tulbură ordinea şi liniştea publică sau care se dedau la activităţi ce pot provoca dezordine; înlăturarea persoanelor aflate în stare de ebrietate şi luarea de măsuri legale conform Legii 61/1991.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră vor acționa în Noaptea de Înviere atât la Catedrala Arhiepiscopală, cât și în zona cimitirelor”, anunță Poliția Locală Galați. În sprijinul forțelor de ordine din Galați, va veni Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău, unitate de intervenție rapidă a Jandarmeriei Române.

”Peste 130 de jandarmi gălăţeni, constituiţi în echipe mobile auto, patrule de jandarmi, patrule mixte poliţist – jandarm cât şi echipe operative de combatere a faptelor antisociale, vor asigura, la nivelul judeţului Galaţi, ordinea şi siguranţa publică cu ocazia Sărbătorilor de Paşti. Pentru desfăşurarea într-un climat normal a manifestărilor religioase prilejuite de Învierea Domnului, jandarmii gălăţeni vor fi prezenţi în zona a 7 lăcaşe de cult (Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi,  Catedrala şi patru biserici din Tecuci şi Mănăstirea Gologanu) pe timpul oficierii slujbelor religioase, precum şi pe căile de acces spre acestea. De asemenea, în Noaptea de Înviere, efective ale Grupării de Jandarmi Mobile Bacău se vor regăsi în dispozitive de ordine publică la Mănăstirile Tudor Vladimirescu şi Buciumeni”, precizează Jandarmeria Galați.

Forțele de ordine vor patrula, cu precădere, în zona lăcașelor de cult, în Noaptea de Înviere, și a locurilor de agrement din orașe și din județ. Poliția Rutieră va monitoriza traficul pe toată durata sărbătorilor..


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns