Locuri de casă oferite gratuit tinerilor

Distribuie articolul

Fostele unități militare tecucene s-ar putea transforma într-un cartier destinat tinerilor din localitate, care ar putea primi aici loturi de casă. În acest sens consilierii locali liberali din Tecuci au depus un proiect de hotărâre conform căruia localnicii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani pot primi 300 de mp de teren cu titlu gratuit, în baza Legii 15/2003, pentru a-și construi o casă.

Suprafața avută în vedere este cea de 1,7 ha, pe care se aflau în trecut unități militare, teren pe care actuala administrație PSD a vrut de mai multe ori să-l scoată la vânzare, demers blocat de opoziția din Consiliul Local.

”Solicitări există, tinerii vor să rămână în oraș, aproape de familiile lor. Acest teren este cea mai bună soluție pentru construcția unui cartier al tinerilor. Este liber de sarcini, aproape de centrul orașului, beneficiază de utilități, iar clădirile existente pot fi reabilitate și transformate în creșă, școală sau dispensar. În plus, prin propunerea de a-l vinde, actuala administrație PSD a demonstrat că nu are o viziune de dezvoltare acolo. Un cartier al tinerilor ar fi cea mai bună destinație pe care ar putea să o aibă acest teren”, a declarat Lucian Costin, președintele PNL Tecuci.

Până în prezent, la Registratura Primăriei Tecuci există depuse peste 500 de cereri din partea celor care vor să-și construiască o locuință în baza Legii 15/2003. Dacă propunerea liberalilor va întruni votul majorității consilierilor locali, următorul pas va fi realizarea a două proiecte de case, cu suprafețe diferite, pentru a asigura o uniformitate din punct de vedere urbanistic și arhitectural noului cartier.

Conform Legii 15/2003, ”atribuirea suprafețelor se poate face, la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală. Atribuirea terenului se face în folosinţă gratuită pe durata existenţei locuinţei”.


Distribuie articolul

You May Also Like