Ham ajuns câine cu școală: câinii fără stăpân din Galați vor fi transformați în câini de terapie în cadrul unui proiect unic în România

Distribuie articolul

Un proiect unic în România va începe miercuri la Galați. Este vorba despre proiect care vizează reducerea numărului de câini fără stăpân și transformarea acestora în câini de terapie. Programul va ține doi ani și este conceput de două asociații de protecție a animalelor în colaborare cu Primăria Galați.

În prima fază a proiectului, specialiștii asociațiilor  Animal Society și Four Paws vor face sterilizări, deparazitări, vaccinări și microcipări pe bandă rulantă. Treptat, animalele vor fi adunate de pe stradă, vor fi integrate în familii și apoi  vor fi selectate și antrenate să devină câini de terapie. Specialiștii mizează și pe implicarea activă a membrilor comunității. Începând de la jumătatea lunii aprilie, în oraș vor fi organizate workshop-uri la care vor fi invitați diferiți membri ai comunității.

„Avem o experiență de peste 30 de ani în domeniul salvării și protecției animalelor și vă putem spune un lucru cert: că, dacă întreaga comunitate din Galați acceptă faptul că maidanezii de pe străzi sunt o problemă comună, a tuturor cetățenilor, dacă toți factorii de decizie ne sprijină și își dau mâna, atunci această problemă poate fi rezolvată într-un mod uman și eficient”, a spus Anca Tomescu, președintele asociației Animal Society.

Asociațiile care au semnat protocolul de colaborare cu Primăria Galați lucrează de mulți ani, cu rezultate bune, alături de copiii cu dizabilități și de bătrânii instituționalizați. Proiectul implementat la Galați ar putea deveni un model pentru întreaga țară.

„Suntem încântați de colaborarea cu una dintre cele mai importante organizații europene din domeniul protecției animalelor și avem încredere că, la sfârșitul acestui proiect desfășurat pe doi ani, orașul nostru va deveni un model demn de urmat și de alte autorități locale, fie ele din România sau chiar Europa de Est”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Proiectul este coordonat de Victor Chitic, psiholog specializat în interacțiunea om-animal. Specialistul se ocupă de pregătirea câinilor și supraveghează terapia propriu-zisă și efectele acesteia.


Distribuie articolul

You May Also Like