Ludovic Orban: ”Cum să înțeleagă ministrul Economiei problemele Sidex când el nu înțelege limba română?”

Distribuie articolul

Președintele PNL, Ludovic Orban, a criticat astăzi lipsa de reacție pe care o are actualul guvern față de anunțata vânzare a combinatului siderurgic din Galați. În opinia sa, așteptările nu pot fi foarte mari din partea unui ministru al economiei, Dănuț Andrușca, dovedit în repetate rânduri a nu fi familiarizat nici măcar cu limba română.

”Cel care vinde astăzi a beneficiat de foarte multe facilități, de ajutor de stat de trei miliarde, nu mai spun de prevederile contractului de privatizare care nu au fost respectate, au existat 42 de acte adiționale care nu au mai fost adoptate prin lege și pe care nu le cunoaște nimeni, ca să nu mai zic de angajamentele luate. Nu ai cum să fii atât de pasiv. Statul român ar trebui să se implice în a căuta o soluție favorabilă pentru Galați ca urmare a vânzării combinatului. Acum e la mila Domnului. Dacă se întâmplă să fie un investitor să investească, bine, dacă nu, Dumnezeu cu mila că Guvernul ăsta nici nu înțelege despre ce e vorba. Ministrul Andrușca are probleme mari cu limba română, dar să mai înțeleagă problemele combinatului de la Galați”, a declarat Orban într-o conferință de presă susținută la Galați.

Conform acestuia, cele 42 de acte adiționale ar fi fost semnate în perioada post-privatizare, până îb 2006, informațiile fiindu-i oferite de angajații combinatului din acea perioadă. Din păcate, nu cunoaște însă și prevederile celor 42 de acte adiționale, știe doar de existența lor.


Distribuie articolul

You May Also Like