Li s-a pierdut urma la Galați 

Distribuie articolul

Poliția din Galați a reușit, luna aceasta, să recupereze două autoturisme furate din străinătate. Este vorba despre o mașină dată dispărută în Germania, evaluată de 27.000 de euro, și o alta declarată furată din Italia, în valoare de 18.000 de euro. Autoturismele au fost ridicate din posesia deținătorilor și indisponibilizate, urmând ca autoritățile din cele două state să fie informate despre identificarea acestora, prin intermediul canalelor de comunicare internațională. În majoritatea cazurilor de acest fel, deținătorii autoturismelor susțin că sunt cumpărători de bună credință și că nu au cunoștință despre faptul că mașinile sunt furate de pe teritoriul altor state europene.

”Recomandarea polițiștilor făcută persoanelor care se decid să achiziționeze astfel de autoturisme aduse din afara țării, este aceea de a se adresa reprezentanților Registrului Auto Român, în vederea verificării acestora, pentru a evita situația în care autoturismele date în urmărire internațională vor fi ridicate și indisponibilizate de organele judiciare”, se arată într-un comunicat al IPJ Galați.

Anul acesta, Poliția din Galați a identificat și indisponibilizat 20 de autovehicule date furate în țări din Uniunea Europeană și înmatriculate fraudulos în România. Majoritate mașinilor furate provin din Italia, Germania sau Spania și, mai nou, din Suedia, Norvegia sau Danemarca.


Distribuie articolul

You May Also Like