Trecerile de pietoni din Galați „vorbesc”. Gălățenii sunt rugați să se uite la stânga, să lase telefonul și să-și țină copiii de mână

Distribuie articolul

Inițiativă inedită la Galați. Pe cinci treceri de pietoni de pe Bulevardul Oțelarilor au apărut mesaje privitoare la traversarea străzii în condiții de siguranță.

Gălățenii care trec strada văd pe carosabil mesajele „uită-te în stânga”, „ia-ți copilul de mână” şi „„lasă telefonul”.

Mesajele au fost scrise pe asfalt, cu vopsea, de membrii asociației Prieteni pentru Galați. Inițiatorii acțiunii spun că și-au dorit ca trecerile de pietoni să comunice cu gălățenii și astfel să fie evitate accidentele rutiere.

„Ne-am gândit că dacă trecerile pentru pietoni ar vorbi cu noi, ne-am împrieteni mai mult cu ele şi le-am folosi mai des şi mai corect. Aşa că aseară am transformat majoritatea trecerilor de pietoni de pe Bulevardul Oțelarilor în treceri care comunică cu pietonii în stilul unui părinte grijuliu. Cunoşti o zonă unde crezi că acțiunea noastră ar ajuta cu prioritate? Lasă-ne un comentariu şi vom ține cont. Acesta a fost doar începutul!Ține aproape ca să afli unde şi când desfăşurăm următoarea pe…trecere! Până atunci „uită-te în stânga”, „ia-ți copilul de mână” şi „lasă telefonul” atunci când traversezi strada”, au scris, pe Facebook, reprezentanții Asociației Prieteni pentru Galați.

Acțiunea va continua, reprezentanții asociației intenționând să monteze astfel de mesaje în tot orașul. Poliția Rutieră și Comisia de Siguranță în Trafic a Primăriei și-au dat acordul pentru această activitate.

Conform statisticilor, traversările neregulamentare sunt principala cauză generatoare de accidente rutiere grave, soldate cu morți și răniți, în județul Galați. Anul trecut, aproape 30% dintre accidentele rutiere mortale s-au produs din vina pietonilor.

Foto: Sursa FB


Distribuie articolul

You May Also Like