Pucky, vezi că-ți cam pică ledurile…!

Distribuie articolul

Lucrările diverse contractate de municipalitatea gălățeană se desfășoară după tiparul „două se repară, trei se strică, de îndată”.

Ce-i drept, și societățile comerciale ce prestează diverse lucrări sau asigură produsele cerute nu sunt tocmai serioase, profitul având mai mereu întâietate în dauna calității oferite. Problema majoră ar fi că aceste lucrări ori produse sunt achiziționate din bani publici, în definitiv ai gălățenilor, iar ca să-ți bați joc de ei nu-i tocmai ok.

La Oradea, atunci când Ilie Bolojan era edilul urbei, s-a luat hotărârea ca societățile ce prestează lucrări neconforme să nu mai fie admise ulterior la alte contractări, fie că vorbim de licitații ori încredințări directe.
Zilele trecute, guvernanții au hotărât ca plafonul prin care o lucrare\achiziție publică prin atribuire directă, să fie majorat la 30 000 de euro, fără TVA. O fi bine, o fi rău? Cert că pentru edilii sau șefii de instituții ce au în sânge driblările legislației, această majorare este mană cerească. Asta ca să nu mai vorbim de societățile comerciale de tipul celor cu un angajat, doi sau fără.

Revenind la Galați și gălățeni, după ce lucrările de pe Faleză din zona Elicei, de la pasajul din Centru și chiar din zona Tirighina au creat mari bătăi de cap după finalizare, alte boacăne se abat peste capul edilului ce tocmai și-a serbat ziua onomastică, Ionuț Florin „Pucky” Pucheanu.
Să trăiești cu numele, domn primar!

Astăzi vom discuta despre unele „năzdrăvănii” din zona iluminatului public din municipiu, urmând ca zilele viitoare să ne „aplecăm” și spre ADP.
Anunțate cu maximă lăudăroșenie nu demult, acele iluminări cu led ale trecerilor de pietoni din intersecții importante au început deja să pice una câte una. Sau, în cel mai fericit caz, trei funcționează și una, ba.

Asta nemaipunând la socoteală iluminatul pietonal care este jalnic, bineînțeles, acolo unde este. În zona Bisericii „Sf. Vasile”, de exemplu, multe, spre foarte multe corpuri de iluminat pietonal(cele montate la joasă înălțime și orientate spre trotuare), nu funcționează din diverse motive. Firma preferată de Pucky, de loc din Brașov, cu ramificații în București, am spus-o de mai multe ori, este total depășită de încărcătura mentenanței, dispeceratul fiind în Brașov.

Și despre iluminatul arhitectural din zona Centru-Potcoava, atât aerian cât și cel de la nivelul solului, putem spune că treaba a fost făcută de mântuială, cu produse de o calitate cel puțin îndoielnică.
Și iar, nu demult, eram anunțați de o mega achiziție de corpuri de iluminat cu led pentru câteva artere principale, bineînțeles la prețuri burgheze. Să vedem și astea cât or să țină…


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns