Se amână scumpirea gazelor

Distribuie articolul

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie a anunțat astăzi că gazele pentru consumatorii casnici nu se mai scumpesc luna aceasta.

„Am amânat decizia privind prețul gazelor până după aprobarea în Parlament a OUG 64, întrucât vor fi operate modificări care vor avea impact major și asupra prețului final. Este vorba de faptul că va fi dereglementat serviciul de înmagazinare și, totodată, vor fi modificate cotele obligatorii de tranzacționare pe bursă pentru producători”, a explicat pentru Agerpres președintele ANRE, Niculae Havrileț.

Ordonanța de Urgență nr. 64/2016 pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale 123/2012 aduce mai multe modificări substanțiale legislației din sectorul gazelor. Astfel, producătorii de gaze vor trebui să vândă prin intermediul bursei 70% din producție și, totodată, OPCOM va deveni singura bursă angro de gaze naturale recunoscută prin legislație. În urmă cu o săptămână, ANRE a anunțat că prețul gazului destinat consumului casnic se va scumpi cu 6%, începând cu 1 octombrie.


Distribuie articolul

You May Also Like