Rețea națională de hoți, destructurată 

Distribuie articolul

Au fost percheziții la Galați, Brăila, București și în alte șase județe, pentru anihilarea unei rețele de hoți care a comis mai mult de 30 de furturi într-un singur an. Cincisprezece persoane au fost reținute în urma descinderilor făcute ieri, de polițiștii constănțeni, la suspecți de constituirea unui grup infracțional organizat specializat în furt calificat prin metoda “împrietenire – oferire produse cosmetice și detergenți”.

Anchetatorii au stabilit că în perioada noiembrie 2016 – decembrie 2017 membrii grupării au comis 33 de furturi. Conform anchetatorilor, suspecții mergeau la diverse locuințe și le spuneau proprietarilor că au oferte pentru produse cosmetice sau detergenți. Astfel, în timp ce un membru al grupării îl ținea de vorbă pe locatar, celălalt acționa și fura din locuință bani sau bunuri de valoare, după care părăseau imobilul.

Prejudiciul total este de aproximativ 300.000 de lei. În urma perchezițiilor, polițiștii au confiscat 150.000 de lei, 22.000 de euro,  1,3 kilograme de bijuterii din aur, precum și alte bunuri. De asemenea, au fost puse sub sechestru și ridicate patru autoturisme, în valoare de aproximativ 80.000 de euro.


Distribuie articolul

You May Also Like