La plimbare, prin Universitate. De Noaptea Muzeelor gălățenii vor putea vizita clădirea principală a UDJ

Distribuie articolul

O acțiune interesantă va avea loc în weekend la Galați. Asociația „Mila 80″ va organiza un nou tur pietonal pentru persoanele care vor să descopere orașul Galați. Este un tur gratuit cu ghid care se va concentra asupra clădirii Universității Dunărea de Jos și a împrejurimilor. Acțiunea se va desfășura sâmbătă 19 mai, în intervalul orar 18.00-22.00. Participanții vor vizita clădirea care inițial a fost palat al justiției, vor asista la proiecții și expoziții tematice și vor afla amănunte despre istoria și elementele de arhitectură ale imobilului de pe strada Domnească.

„De Noaptea Muzeelor ne-am propus să organizăm un eveniment în care să celebrăm cel mai mare muzeu al gălățenilor: propriul oraș. Astfel, sâmbătă (19 mai), între orele 18.00 – 22.00, ne veți găsi la fostul Palatul de Justiție. Clădirea care adăpostește azi Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati e unul dintre cele mai importante edificii ale Galațiului și reprezintă unul dintre monumentele istorice ale orașului de interes național (alături de situl Barboși-Tirighina, Ansamblul bisericii fortificate Precista, Casa Robescu și Palatul Administrativ. Vă așteptăm cu proiecții surpriză, cu tururi tematice prin împrejurimi, cu expoziții și cu descifrarea elementelor arhitecturale ale clădirii Universității”, au anunțat organizatorii pe FB.

În ultimii doi ani, reprezentanții asociației Mila 80 au organizat mai multe tururi pietonale în oraș. Astfel au fost vizitate clădirile și zonele care au importanță pentru minoritățile din oraș și pentru evoluția socială și economică a Galațiului. De asemenea, cei de la Mila 80 au realizat o hartă electronică a oraşului pe care sunt semnalizate clădirile istorice.  Harta care poate fi găsită pe pagina de internet a asociației conține 279 de obiective.


Distribuie articolul

You May Also Like