Restructurare de personal amânată la Transurb

Distribuie articolul

Anunțată a avea loc la ultima ședință a Consiliului Local, reducerea schemei de personal a Transurb cu 20% s-a amânat deocamdată, urmând a fi operată însă în viitorul apropiat.

Pe motiv că este necesar un aviz de la Consiliul Concurenței, nu a mai fost operată modificarea ce reducea cu 20% schema de angajați ai operatorului local de transport în comun. Astfel, era anunțat faptul că din cele 958 de posturi prevăzute în organigrama din 2016 ar urma să fie tăiate nu mai puțin de 187.

”Desființarea posturilor se impune având în vedere reducerea activității de transport, scăderea veniturilor proprii din vânzarea de bilete și abonamente, depășirea fondului de salarii, scoaterea din funcțiune și casarea a 18 mijloace de transport, montarea de sisteme de urmărire și monitorizare a traficului”, susține primarul Ionuț Pucheanu în expunerea de motive a HCL.

Mai sunt menționate la cauze programul de modernizare al unor artere în perioada 2018 – 2019 și punerea în aplicare a programului de eficientizare a societății.

Oricum, în prezent mai erau ocupate doar 800 de posturi, astfel încât reducerea ar conduce practic la un număr de 771 de slujbe din care 69 ar viza personalul TESA, 122 personal operativ și 580 de muncitori.

Cât privește anunțata licitație pentru achiziționarea a 30 de autobuze SH, iar nu se bucură de sprijinul municipalității, primarul anunșând că nu încurajează și nu susține această măsură.


Distribuie articolul

You May Also Like