Razie în fieful braconierilor piscicoli   

Distribuie articolul

Polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați, împreună cu reprezentanți ai Administrației „Rezervația Parcul  Natural Balta Mică a Brăilei” au desfășurat o acțiune care a vizat verificarea legalității activităților de pescuit comercial, precum și  transportul și comercializarea peștelui.

Acțiunea, la care au participat 46 polițiști și 3 reprezentanți ai Administrației „Rezervația Parcul  Natural Balta Mică a Brăilei”,  s-a desfășurat în perioada 10 – 13 mai a.c., atât pe uscat, cât și pe fluviul Dunărea – tronsonul navigabil cuprins între km. 236 – 217, pe brațul Vâlciu, precum și pe lacurile situate între brațul Vâlciu și Dunărea navigabilă.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 72 sancțiuni contravenționale și au fost indisponibilizate 4 ambarcațiuni, 2 motoare de barcă, 2 plase tip setcă, din fir nylon, cu lungime de aproximativ 200 m, 2 plase tip setcă monofilament, cu lungime de 160 m, 89,5 kg pește, specie scrumbie și crap, 30 de pachete țigări fără timbru de acciză.

 

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 19.900 lei iar a bunurilor indisponibilizate de 10.110 lei.

Polițiștii au întocmit 9 dosare penale, fiind constatate 35 de infracțiuni, dintre care: 19 de braconaj piscicol, 2 de punerea în exploatare sau navigație a unei nave neînregistrate, 4 de uz de fals, 2 de fals în declarații, 2 de fals material în înscrisuri oficiale, 3 de înșelăciune, 2 de contrabandă.

 

Astfel, la data de 12 mai a.c., polițiștii au depistat doi bărbați cu vârste de 46 și 52 ani, din comuna Mărașu, județul Brăila care practicau pescuitul comercial în apele fluviului Dunărea, brațul Vâlcu, cu o ambarcațiune din lemn tip ”lotcă”, cu o unealtă de pescuit comercial tip setcă din fir monofilament, în lungime de 80 m, în perioadă de prohibiție. Peștele prins, barca și plasa de pescuit au fost indisponibilizate.

În aceeași zi, au fost depistați alți doi bărbați de 67 și 42 ani, din comuna Stăncuța, județul Brăila, care practicau pescuitul comercial în apele fluviului Dunărea, folosind o ambarcațiune din tablă, pe care era înscris un număr fals de licență și o unealtă de pescuit comercială tip setcă din fir nylon, cu ochiul sub dimensiunea minimă legală. Totodată polițiștii au constatat că cei doi nu dețineau licență și autorizație, valabile pentru ambarcațiunea folosită. Și în acest caz, peștele prins, barca și plasa de pescuit au fost indisponibilizate.

 

SURSA: IPJ GALAȚI


Distribuie articolul

You May Also Like