Dragi copii, puneți mâna pe carte ca să nu ajungeți ca Viorica de la Guvern!

Distribuie articolul

Pentru că urmează Evaluarea Națională și Bacalaureatul, le arătăm elevilor câteva greșeli care trebuie evitate în timpul probelor scrise/orale. Ne-a ajutat Viorica Dăncilă, premierul nefericit, timorat și agramat al României. Ca să intrăm direct în subiect, duduia din Teleorman a început în forță mandatul de premier cu o tâmpenie de tipul „gura păcătosului, adevăr grăiește”. „Acesta este adevărul. În cursul anului 2017, adversarii PSD au pus la bătaie un discurs alarmist pentru a contesta acest program (n.r. – de guvernare) care, vă spun sincer, nu a făcut bine României“, a clămpănit Viorica Dăncilă de la tribuna Camerei Deputaţilor. Nota 4, stai jos.

Ne uităm în gura păcătosului care adevăr grăiește, dar varianta nu merge întotdeauna. De exemplu, la geografie chiar și copiii știu că Iran şi Pakistan sunt departe, prin Asia. Doamna Viorica le-a încurcat și le-a băgat în Uniunea Europeană, într-o declarație făcută pe vremea când tropăia prin Comisia pentru Drepturile Femeii și Egalitate de Gen din Parlamentul European. Nota 3  la Geografie.

Orice examen serios începe cu proba la Limba și Literatura Română. Greu, foarte greu, imposibil pentru doamna Viorica Dăncilă. „Orice (n.r. oricărui) om îi este teamă de o plângere penală, dar eu sper să nu se ajungă la astfel de lucruri pentru că eu cred în justiție și cred că toată lumea trebuie să credem (n.r.-să creadă) în justiție”, a suspinat pesedista în fața ziariștilor. Nota 4 la română. De fapt nota 2 pentru că sunt „parteneri privelegiați”, pentru că nu avem„imunoglobină”(de șase ori la rând) și pentru că dorim să organizăm Euro „douăzeci-douăzeci”.

Așadar, dragi copii, puneți mâna pe carte ca să nu ajungeți de râsul lumii ca Viorica de la Guvern! Și ne referim la lumea largă pentru că doamna este celebră și peste hotare. Nici măcar Caragiale nu a anticipat unde o să fie țărișoara asta minunată: „Sfinţia Voastră, I am very glad for this opportunity” i-a spus duduia într-o romgleză cursivă Papei de la Roma. De fapt, papa a devenit popă pentru că Sfinţia Voastră este o formulă pentru treptele inferioare ale clerului. Viorica, ești varză, mai încearcă la toamnă.


Distribuie articolul

You May Also Like