La muncă, nu la întins mâna!   

Distribuie articolul

Vești proaste pentru asistații social. Începând de astăzi, cine refuză un loc de muncă pierde ajutoarele sociale.

Potrivit legii care intră în vigoare de pe 22 octombrie 2018, ajutorul social va fi sistat dacă beneficiarii acestui sprijin sunt apți de muncă și refuză, chiar și o singură dată, o oportunitate de angajare sau un curs de formare profesională.

Cei apți de muncă vor pierde dreptul și dacă se descoperă că ei sau alți membri ai familiei au obținut venituri din alte surse, iar refuzul de două ori al efectuării de muncă sezonieră în regim zilier va duce la aceeași consecință. În situația pierderii dreptului la ajutor social, familia sau persoana în cauză pot depune o nouă solicitare abia după un an. Autoritățile locale au atribuții clare, de acum înainte.

Pe de-o parte, trebuie ținută strict evidența persoanelor din fiecare localitate în parte care beneficiază de ajutor social. Asistații social care încasează venitul minim garantat sunt obligați să presteze diverse munci în folosul comunității, așa cum le cere edilul, după un plan de acțiuni programat. Pe de altă parte, autoritatea locală are obligația de a întocmi lista persoanelor juridice, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale sau familiale din zona de competență, care au nevoie de forță de muncă.


Distribuie articolul

You May Also Like