Klaus Iohannis: „Nu intenționez să revenim la starea de urgență”

Distribuie articolul


Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că starea de urgență nu va fi reintrodusă. El a răspuns unei întrebări a jurnaliștilor și a adăugat că în România este necesară întărirea măsurilor de prevenție.


Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri că nu intenționează să reintroducă starea de urgență, dar că este adeptul măsurilor preventive, de tipul „mască, distanță, igienă”.


„Sperietoarea cu starea de urgență e vehiculată cam de multă lume. Mai spun o dată, nu intenționez să revenim la starea de urgență”, a spus Klaus Iohannis.


De asemenea, președintele a anunțat că ar putea fi restricționate evenimentele private precum nunțile și botezurile.


„Deci cea mai bună prevenție este masca, distanța, igiena. Nu avem nevoie să închidem toată țara. Pentru a purta mască nu e nevoie de stare de urgență. În această etapă nu intenționez să reintroduc starea de urgență, dar sunt adeptul măsurilor preventive. Trebuie să recunosc, sunt de părere că evenimentele la care se adună multă lume și, probabil controlul devine mai greu, vor trebui restricționate. Am văzut, din păcate, prea multe întruniri care au un substrat pozitiv, de tip nunți, botezuri, serbări, unde nu au fost respectate aceste restricții”, a precizat președintele Iohannis.


Distribuie articolul

You May Also Like