Cine a pus latrina-n drum?

Distribuie articolul

Strada Domnească nr. 102. Vă sună cunoscut această adresă?  Chiar dacă nu, aflați că măcar o dată, de două ori pe an călcați pragul imobilului aflat la această adresă. Pentru că fix la această adresă funcționează nu mai puțin de 6 instituții importante, care lucrează cu publicul. Să le enumerăm: Poliția Rutieră, Evidența Populației, Secția 5 Poliție, Serviciul de Imigrări, Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto și Serviciul de Pașapoarte. Zilnic, pe la această adresă se perindă sute, dacă nu chiar mii de cetățeni, care au de rezolvat tot felul de probleme. Ei bine, în ditamai clădirea care găzduiește ditamai instituțiile statului nu există un WC de Doamne ajută.

Numai improvizații insalubre, incomode și vai de capul lor, în care își fac necesitățile fiziologice doar angajații instituțiilor, nefiind destinate publicului. Pentru public, adică pentru cetățenii plătitori de taxe și impozite cu duiumul, nu se știe cine, dar sigur o minte genială, a instalat două latrine botezate pretențios ecologice fix la intrarea pe poartă. Probabil, eminența cenușie care a pus WC-urile în poartă are și acasă latrina la intrare, după care se trece spre sufragerie, dormitoare și bucătărie, altfel nu se explică de ce a făcut asta fix la intrarea în șase importante instituții ale statului.

Lăsând la o parte faptul că sunt amplasate neinspirat, latrinele ecologice put de îți mută nasul din loc. Pardoseala WC-urilor băltește în urină, care se scurge fix pe aleea unde sutele de contribuabili vin să își rezolve problemele la Poliția Rutieră, Evidența Populației, Permise sau Pașapoarte. Nu există hârtie igienică, nu există posibilitatea de a te spăla pe mâini și cei care le au în custodie, despre care nimeni nu pare să știe nimic, nu le curăță și igienizează cu zilele. Vorbim despre două latrine la sute, poate mii, de cetățeni care merg zilnic la această adresă, strada Domnească nr. 102. Ca să fie clar, imobilul aparține Consiliului Județean Galați și este împărțit de șase instituții ale statului aflate în subordinea Prefecturii, Primăriei, Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Național pentru Imigrări.


Distribuie articolul

You May Also Like