JUSTIȚIE CU BINIȘORUL: UN ȘOFER ACUZAT DE TENTATIVĂ DE OMOR, CONDAMNAT CU BLÂNDEȚE

Distribuie articolul

Curtea de Apel Galați a dat dovadă de clemență fără margini în cazul șoferului din Belarus, care, în primăvara lui 2017, a făcut prăpăd pe străzile din oraș, după ce s-a urcat la volan în comă alcoolică. șoferul din Belarus a rănit doi bicicliști, pe care i-a lovit cu TIR-ul, pe faleză, apoi a fugit de la locul faptei.

Alertată, Poliția Rutieră a pornit pe urmele lui, însă șoferul a refuzat să oprească la semnalele agenților de circulație și și-a continuat cursa nebunească prin oraș. A spart mai multe baraje rutiere, a lovit mai multe mașini de poliție și particulare.

Pentru prinderea lui, Poliția a blocat mai multe străzi. Când a fost oprit, în cele din urmă pe o stradă din apropierea Barierei Traian, șoferul din Belarus a agresat mai mulți polițiști care încercau să îl încătușeze. Probele de laborator au arătat ulterior că bărbatul avea o alcoolemie de peste 3 la mie în sânge. A fost arestat și condamnat în 2018, de Tribunalul Galați la 16 ani de închisoare, fiind găsit vinovat de tentativă de omor, vătămare corporală din culpă, conducere sub influența alcoolului, părăsirea locului accidentului și ultraj. Acum, Curtea de Apel Galați i-a redus pedeapsa la mai puțin de jumătate.

”S-a desființat în parte sentinţa penală nr. 137/15.03.2018 a Tribunalului Galați, înlăturând dispozițiile privind condamnarea inculpatului și de obligare a părții responsabile civilmente la plata despăgubirilor, și, în rejudecare:

S-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei din tentativă la infracţiunea de omor, în infracţiunea de vătămare corporală din culpă (fapta din 08.04.2017 – persoane vătămate …).

A fost condamnat inculpatul Brutski Stsiampkouski Siarhei la o pedeapsă de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă (fapta din 08.04.2017 – persoane vătămate …..).

A fost achitat inculpatul Brutski Stsiampkouski Siarhei pentru săvârşirea infracţiunilor prev. de:

– art.32 Cod penal raportat la art.188 – art. 189 alin.1 lit.c, e, f Cod penal (persoane vătămate ….);

– art.32 Cod penal raportat la art.188 – art. 189 alin.1 lit.c, e, f Cod penal cu aplicarea art.257 alin.1 și 4 Cod penal (persoane vătămate ……);

– art.32 Cod penal raportat la art.188 – art. 189 alin.1 lit.c, e, f Cod penal cu aplicarea art.257 alin.1 și 4 Cod penal (persoane vătămate ….);

– art. 206 Cod penal raportat la art. 257 al. 1 şi 4 Cod penal (persoane vătămate ….).

A fost condamnat inculpatul Brutski Stsiampkouski Siarhei la o pedeapsă de 2 ani închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a se afla pe teritoriul României, pe o perioadă de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj (fapta din 08.04.2017 – persoană vătămată …..).

A fost condamnat inculpatul Brutski Stsiampkouski Siarhei la o pedeapsă de 4 ani închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a se afla pe teritoriul României, pe o perioadă de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (fapta din 08.04.2017).

A fost condamnat inculpatul Brutski Stsiampkouski Siarhei la o pedeapsă de 5 ani închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a se afla pe teritoriul României, pe o perioadă de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de părăsire a locului accidentului (fapta din 08.04.2017).

În baza disp art.38 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal, inculpatul Brutski Stsiampkouski Siarhei va executa pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare sporită cu o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv cu 2 ani și 4 luni [(1 an + 2 ani + 4 ani)/3], în total va executa o pedeapsă principală de 7 ani și 4 luni închisoare.

În baza disp. art.45 alin.1 Cod penal a fost aplicată inculpatului Brutski Stsiampkouski Siarhei pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a se afla pe teritoriul României, prevăzut de art. 66 alin.1 lit. c Cod penal, pe o perioadă de 2 ani.

A fost menţinută măsura arestării preventive a inculpatul Brutski Stsiampkouski Siarhei și a fost dedusă din pedeapsa principală reţinerea şi arestarea preventivă de la data de 9.04.2017 la zi – 07.02.2019”, se arată în sentința pronunțată astăzi de Curtea de Apel Galați.

Sentința este definitivă. Șoferul din Belarus este încarcerat în Penitenciaru de Maximă Siguranță Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like