Au avut dreptate guvernanții: bugetul crește, dar pentru partidele politice

Distribuie articolul

Partidele politice, mai rele ca asistații sociali. Deși nu prea prestează în folosul comunității, primesc o grămadă de bani de la bugetul de stat. De fapt, o grămadă de bani au primit anul trecut, pentru că în proiectul de buget pentru 2019, sunt prevăzuți munți de bani pentru partide.

Trecerea de la grămezile la munții de bani s-a făcut cu generozitatea pesediștilor. Nu sunt bani pentru școli, drumuri, spitale și primării, dar se găsesc sume uriașe pentru finanțarea partidelor politice. Dacă proiectul de buget va fi aprobat, suma acordată partidelor politice se va dubla, marele câștigător fiind PSD. Ne uităm la calculele făcute de economiștii citați de presa centrală și realizăm că o ducem ca-n Germania. De la Digi24, de exemplu, am aflat că PSD va păpa în 2019 peste 200 de milioane de lei, mai mult decât dublu în comparație cu anul trecut când a tocat aproape 100 de milioane de lei. PNL, principalul partid de opoziție, va lua aproape 100 de milioane, după ce în 2018 a primit de la buget 44 de milioane de lei. Bugetul total propus de guvernanți pentru această nobilă „japcă” este de 409 milioane lei, așa că partidele mai mici vor trebui să se descurce cu fundul sacului de bani.

Cu mână întinsă stau toate partidele, deși reprezentanții opoziției au prins momentul și au început să dea la gioale puterii. Oamenii se întreabă cum justifică guvernanții o creștere a finanțării partidelor de aproape 30 de ori în comparație cu anul 2016 când formațiunile politice au primit 14,5 milioane de lei. Ciudat este că în ultimii doi ani nu s-au făcut autostrăzile și spitalele promise în campania electorală. Și mai ciudat este că primarii marilor orașe(inclusiv cei ai PSD) spun că sunt jecmăniți de guvern și că de la marea reformă fiscală le-au scăzut dramatic bugetele. Iar cel mai ciudat este faptul că la magazine încă se mai găsesc ciomege.


Distribuie articolul

You May Also Like