INTERVIU. Petrișor Potec, despre scenariile electorale, candidatul PNL și prioritățile viitorului primar al orașului Galați

Distribuie articolul

1.Care considerați că este prioritatea orașului Galați? SIGURANȚA…… Și-acum să explic sensul acestei priorități:

-siguranța Gălățeanului că trăiește într-un oraș dezvoltat în care antreprenorul și furnizorul de servicii privat să fie „pus pe primul loc”. – siguranța Gălățeanului că nu mai este atacat pe stradă ca să i se fure poșeta și portofelul sau, mai rău, Doamne ferește, să fie ținta unui revolver.

 – siguranța Gălățeanului că cei ce lucrează în Primăria Galați nu fac parte din camarila partidelor de la putere, iar „atribuțiunile” lor să fie altele decât trasul din țigară pe la subsolul clădirii.

– siguranța Gălățeanului că nu va mai lua foc nici un mijloc de transport în comun.

– siguranța Gălățeanului că are acces la serviciile sociale și culturale în parametrii optimi.

– siguranța Gălățeanului că respira un aer nepoluat și că nu-i va dispărea copacul vechi de peste 100 de ani din fața blocului pentru a face loc unor cantități impresionante de beton…… iar lista poate continua

2. Cum credeți că ar putea fi convinși turiștii străini să vină la Galați?

Turiștii, oricare ar fi ei, străini sau autohtoni, vizitează zone cu puternice puncte de atracție, iar pentru ajunge în acest punct, Galațiului îi trebuie un cârmaci cu viziune. Avem o așezare geografică extraordinară între cele trei ape: Prut-Dunăre-Siret… cum să nu „exploatezi” așa ceva?!? Propun cu ocazia asta, în premieră, un proiect de mare anvergura pentru oraș – DELTA Galați. Viziunea acestui proiect este următoarea: crearea unui canal de navigație pentru micile ambarcațiuni între Dunăre și Lacul Brateș prin dragarea, lărgirea și amenajarea taluzurilor canalului magistral Lunca, precum și a canalului Ghimia. Lacul Brateș de asemenea trebuie igienizat, dragat și amenajat. Legătura pe viitor poate merge mai departe până la Prut și iată cum revenim iar în Dunăre într-un peisaj mirific.

3. Aveți soluții pentru revitalizarea sportului gălățean?

Sportul gălățean trebuie susținut și populat la nivel managerial de oameni care știu să administreze. Eu însumi am făcut sport, am fost legitimat la câteva cluburi și de fiecare dată posibilitățile financiare reduse m-au determinat să renunț…. revitalizarea sportului gălățean se face doar prin determinare: determinarea administrației locale și a celor puși să administreze aceste cluburi.

4. În campaniile electorale, gălățenilor le-au fost promise vrute și nevrute. Ce le-ați propune cetățenilor dacă ați fi în postura de candidat la Primărie?

Le-aș propune un program de guvernare locală în 8 direcții principale, iar dacă la finalul mandatului rămâne una nerezolvată să le ofer dreptul să nu mă mai voteze.

5. Când se va stabili candidatul partidului la alegerile locale?

Termenul stabilit de conducerea naționala a partidului este 1 martie. Probabil, cu ceva timp înainte vom ști cum stă fiecare și care dintre noi este candidatul cu șanse reale de a caștiga batălia.

6. Mai sunteți pe lista cu posibili candidați în contextul în care circulă numeroase zvonuri?

Nu m-a anunțat nimeni că nu aș mai fi unul dintre cei care sunt cercetați sociologic pentru această candidatură. Dacă unii dintre concetățeni au făcut sondaje în care nu am fost introdus, nu mă supăr pe ei… atât au gândit, atât au făcut!

7. Care ar fi calitatea dumneavoastră care vă diferențiază de ceilalți liberali, posibili candidați la Primăria Galați?

Noi, la liberali, lucrăm în echipă… unii avem calități în anumite domenii, alții au într-un anumit domeniu… nu prea suntem ranchiunoși. Tot ceea ce vă pot spune despre mine este că niciodată un angajat al primăriei nu îmi va băga sub nas un document să-l semnez și acesta să fie contrar intereselor comunității. Am destulă exepriență mangerială, în ultimii 15 ani am deținut numai funcții de conducere, atât în privat, cât și în societăți de stat, încât să-și facă cineva iluzii că Potec ar putea fi un primar-marionetă.

8. Care sunt șansele candidatului PNL în cazul alegerilor într-un singur tur? Dar în scenariul cu două tururi?

Într-un singur tur, șansele sunt ceva mai mici deoarece oferta opoziției la actuala administrație este destul de mare și atunci nu te bați numai cu cel care este în funcție, ci trebuie să arăți electoratului de ce ești mai bun și decât ceilalți competitori. În două tururi va fi o distracție desăvârșită, pentru că veți vedea cum unii competitori care inițial au tunat și-au fulgerat la adresa actualului edil, își vor da mâna pe sub masă cu acesta… sper să mă înșel, dar am experiența alegerilor anterioare.


Distribuie articolul

You May Also Like