Județul Galați, cel mai afectat din țară de virusul COVID-19

Distribuie articolul

Județul Galați este cel mai afectat din țară de virusul COVID-19. Asta rezultă din comparația făcută între cifrele din statisticile oficiale. Județul Galați se află pe primul loc în țară în ceea ce privește rata mortalității în timpul epidemiei de COVID-19.

Județul Galați este pe locul 9 în ceea ce privește infectările cu virusul COVID-19 și pe poziția secundă în clasamentul deceselor. Prin compararea datelor din cele două statistici, rezultă că județul Galați este cel mai afectat din țară cu o rată a mortalității mult mai mare decât media națională. Situația este ciudată în condițiile în care numeroși gălățeni s-au infectat, deși în regiunea de sud-est a țării numărul de infectări este foarte mic.

Specialiștii spun că este posibil să fi apărut erori de raportare în Galați sau în județele învecinate. De aceea, ar trebui să fie analizat, prin comparație, modul în care au fost făcute raportările și testările în toate județele din sud-estul țării, susțin unii medici.

Conform ultimei raportări în județul Galați sunt 546 de cazuri de infectare și 81 de decese. La Brăila situată la doar 18 kilometri distanță sunt doar 19 persoane infectate, din care 18 vindecate, și nici un deces.


Distribuie articolul

You May Also Like