În plină campanie electorală guvernanții anunță lansarea Fondului de Dezvoltare şi Investiţii

Distribuie articolul

O să plouă cu cârnați. În plină campanie electorală, președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat lansarea Fondului de Dezvoltare şi Investiţii. Drumul spre iadul #Rezist este pavat cu intenții bune: cică primăriile și alte organisme din teritoriu vor putea solicita bani pentru diferite investiții, suma totală pusă la bătaie fiind 10 miliarde de euro. Oamenii care s-au mai fript cu politicienii puterii vorbesc despre cel mai mare tun din România ultimilor 30 de ani și despre o formă de a influența rezultatul alegerilor europarlamentare, prezidențiale, parlamentare și locale.

Izbăvirea administrativă vine de la Guvern, prin contul de Facebook al președintelui PSD.

„Începând de astăzi primarii au însă un nou instrument – Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Românii merită să aibă aproape de casă școli, grădinițe, creșe, spitale, dispensare, clinici medicale. Fiecare localitate poate avea drumuri asfaltate, apă curentă și canalizare, rețea de electricitate și gaze naturale. Sunt bani și pentru locuinţe sociale pentru tineri sau pentru reabilitarea clădirilor cu risc seismic, cămine culturale și lăcașuri de cult. Ține numai de primar să vină cu doar două documente la București și banii merg la comunitate, pentru oameni. Punem la dispoziția primăriilor, asociațiilor de dezvoltare intercomunitară, universităților 10 miliarde de euro pentru a oferi cetățenilor o viață mai bună”, a anunțat Liviu Dragnea pe FB.

Românii care s-au tot fript cu ciorba lungă, oferită în special înainte de alegeri, suflă cu putere în iaurtul distribuit prin Fondul de Dezvoltare.

„Minciuni pe pâine! Doamne câți proști și creduli mai sunt pe planeta asta!”

„Mulțumim din inimă partidului pentru grija pe care o are pentru buna noastră dispoziție! Un râs bun nu strică. Mai ales dimineața.”

„Acum te lauzi când ai nevoie de voturi? De doi ani și nu ai făcut decât să crească prețurile la aproape triplu, copiii de grădiniță mor în haznale că nu investești la timp. Să-ți fie rușine să mai mergi pe stradă.”

Peste povestea cusuță cu ață roșie de la PSD s-au uitat și reprezentanții opoziției. Senatorul liberal George Stângă spune că președintele PSD a lansat o Daciada electorală, în care primarii sunt invitați să se întreacă pentru banii publici și voturile românilor.

„În principiu doreau să ia profiturile marilor companii de stat și să le ducă la pușculița de partid.  Banii vor sta în pixul lor, al pesediștilor. Este un instrument pentru a folosi primarii în campania electorală. Culmea, a apărut chiar acum, în prag de alegeri! Sunt convins că aprobarea dosarelor se va face după alegeri. Atunci se va ști ce primari au făcut treabă, ce rezultate au obținut. Acest fond este ca o nouă ordonanță 55 a traseiștilor, inițiată de Dragnea și Ponta ca să câștige alegerile prezindențiale. Atunci nu le-a ieșit, sunt convins că nu le va ieși nici de data asta”, a declarat senatorul liberal George Stângă.

Să nu ni se aplece de la prea mulți cârnați!


Distribuie articolul

You May Also Like