VIDEO/Probleme pe malul Dunării: apa a inundat mai multe zone iar trecerile cu bacul se fac cu greutate

Distribuie articolul

Vineri, 30 martie, Dunărea a depășit cota de inundație la Galați. Conform AFDJ, nivelul apei a atins 602 centimetri, cu 7unități mai mult ca în ziua precedentă. Apele au acoperit deja mai multe porțiuni ale țărmului iar autoritățile au fost nevoite să ia măsuri.

Joi a fost activat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

„Prefectul Județului Galați a dispus activarea la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Galaţi a Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor (CJCCI) cu reprezentanţi din instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații, monitorizarea cu atenție a cotelor fluviului Dunărea de către toți operatori economici riverani Dunării și punerea în aplicare a măsurile cuprinse în planurile proprii de apărare împotriva inundațiilor”, au anunțat reprezentanții ISU Galați.

Pe șenalul navigabil au fost instituite restricții de trafic iar la mal, atât pe faleză cât și la șantierul naval, au fost formate bariere din saci cu nisip. Parcarea de lângă Palatul Navigației și câteva terase de pe malul Dunării sunt parțial inundate, la fel și punțile care fac legătura cu restaurantele plutitoare. De asemenea, la punctul de trecere bac Galați-Tulcea, pe malul tulcean, mașinile sunt nevoite să treacă prin apă deși punțile au fost înălțate.

Apele vor continua să crească până la sfârșitul săptămânii. Specialiștii estimează că duminică Dunărea va avea 622 de centimetri, cu 22 de centimetri peste cota de inundație.

VEZI VIDEO AICI


Distribuie articolul

You May Also Like