Județ în lucru: află AICI ce șosele din centrul și nordul Galațiului vor fi modernizate cu fonduri europene

Distribuie articolul

În ultima perioadă se lucrează pe numeroase sectoare de drum județean. S-au deschis șantiere în mai multe zone ale județului, iar circulația auto a fost restricționată sau interzisă pe anumite sectoare de drum. La prima vedere, se lucrează foarte mult. De fapt, până în urmă cu trei ani nu s-a lucrat deloc!

Consiliul Județean a anunțat că încă un sector de drum județean va fi reabilitat cu fonduri europene. Este vorba despre porțiunea cuprinsă între Pechea – Suhurlui – Rediu – Cuca – Fârțănești – Măstăcani a Drumului Județean 255. Valoarea proiectului este de 67 de milioane de lei, iar lucrarea va fi gata peste 17 luni. În total, se vor reabilita și moderniza 36 de km de drum județean, urmând să fie făcute lucrări la terasamente, podeţe, poduri și stații de transport public. De asemenea, în cadrul lucrărilor vor fi luate măsuri pentru protecţia mediului, în conformitate cu standardele actuale.

Miercuri, 2 octombrie, are loc lansarea proiectului privind modernizarea DJ 242A Rădești-Berești-Gănești. Este o lucrare evaluată la 42 de milioane de lei la finalul căreia vor fi modernizați 18 kilometri de șosea.

În paralel, se apropie de final lucrarea de pe DJ 251, pe tronsonul cuprins între intersecţia cu DJ 251L şi intrarea în localitatea Slobozia Conachi. Acolo se intervine la poduri, iar circulația rutieră este interzisă de peste o lună. Până săptămâna viitoare, șoferii vor utiliza tot rutele alternative DN25 şi DJ 255.

Alte lucrări aproape de final sunt pe DJ242, între Foltești, Tg.Bujor și Vârlezi, și pe 242B, între Tg.Bujor și Berești. De asemenea, anul viitor se va termina modernizarea DJ252 Barcea-Buciumeni, iar în curând se vor deschide șantiere pe centura orașului Galați, pe DJ 254 Ivești-Grivița și pe DJ 251A Corod-Drăgușeni.


Distribuie articolul

You May Also Like