Dan Nica nu va fi comisar european

Distribuie articolul

Dan Nica va fi propus pentru funcția de comisar european la transporturi în locul „respinsei” Rovana Plumb. Totuși, propunerea Dăncilă-PSD va ajunge la Bruxelles doar ca să-i sperie pe europenii cu papion. Îngroziți de perspectiva unui nou scandal, ei vor accepta chiar și un Ciot (Gabriela Ciot, secretar de stat în Guvernul Dăncilă).

Dan Nica nu va ajunge comisar european pentru că are probleme de „imagine”. El susține că nu are probleme penale și are dreptate. Dosarul Microsoft (prejudiciul total este de 66 milioane de dolari!) în care era acuzat de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani a fost închis. Ce noroc, faptele s-au prescris pentru că au trecut 15 ani, au constatat procurorii.

Cu siguranță că europenii au auzit de scandalul Microsoft în care fostul ministru Nica nu a fost declarat nevinovat de o instanță și a scăpat de acuzații pentru că faptele s-au prescris. De asemenea, suntem convinși că europenii au auzit declarațiile ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici (din Guvernul PSD) despre podul peste Dunăre de la Brăila și despre bacul Galați-Tulcea.

„Din păcate, sunt câțiva dintre românașii noștri care, în țară și pe la Bruxelles, încearcă să stopeze acest mare proiect…. Sunt unii care au interese locale acolo, de ce credeți că acest pod nu s-a făcut de peste 20 de ani? Sunt unii care au interese acolo, ba că trec cu Dunărea, ba cu un bac. Și atât meschine sunt interesele acestor oameni, politicieni din păcate, din zona respectivă care au aceste interese…. Să vadă cine, ce, cum pe la Bruxelles, cine pune bețe în roate să nu semneze Comisia Europeană.” (Eugen Teodorovici, ministru de Finanțe, sursa TVR 1)

Bineînțeles că în acest context merge orice Ciot. Dar cine naiba este Gabriela Ciot?


Distribuie articolul

You May Also Like