Primăria promite un nou episod din ”Epoca de Gheață”: ”Dezghețul”, faza pe apartamente

Distribuie articolul

Toate cele 24 de puncte termice în care s-au montat centrale de cartier vor fi funcționale până mâine, promite primarul Ionuț Pucheanu.

Cei care vor tremura în continuare de frig o fac din vina avariilor de pe raza blocurilor în care locuiesc, susține edilul.
Întrebat câte puncte termice sunt funcționale la această dată, răspunsul a fost tranșant:

”20 din 24. Mai sunt mici avarii care țin de subsolurile blocurilor, de proprietatea privată a condominiului pe care îl deservesc. Astăzi se mai pun trei în funcțiune și ultimul, mâine”, a declarat în conferința de presă de astăzi primarul Ionuț Pucheanu.

Chiar și în cazul în care li se vor dezmorți caloriferele, gălățenii tot nu au motiv de mare bucurie. Conform propunerii făcute de specialiștii Calorgal, gigacaloria ar urma să coste 395,5 lei, dublu față de prețul de 210 lei achitat de consumatori anul trecut.

”Acest tarif a fost făcut pe baza unor cheltuieli estimate, deoarece nu exista termen de comparație înglobând toate consumurile generate pentru realizarea producției previzionate și de distribuție a acesteia, urmând a fi ajustat după o perioadă de aplicare de minim trei luni, urmare analizei ce se va efectua la finalizarea perioadei”, se arată în nota semnată de directorul general Marian Alexandru și înaintată Consiliului Local și Primăriei Municipiului Galați.

Rămâne de văzut dacă va figura și o eventuală subvenție, cum s-a întâmplat în anii trecuți, în prezent ea nefiind trecută pe ordinea de zi a viitoarei ședințe a Consiliului Local.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns