Elevii sunt stimulați să colecteze selectiv 

Distribuie articolul

Pentru a atinge unui grad de colectare selectivă de 50 % până în 2020, implementarea unor acțiuni, în sensul dezvoltării și completării sistemului de colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile în municipiul Galați, trebuie să conducă spre o creștere a gradului de  colectare selectivă a materialelor reciclabile și o diminuare a cantităților de deșeuri municipale și asimilabile, colectate și trimise spre depozitare.

Una dintre acțiuni este organizarea unui concurs în unitățile școlare din municipiul Galați în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile, în asociere cu Inspectoratul Școlar Județean Galați .

Ionuț Florin Pucheanu, primarul municipiului Galați:  ”Prin intermediul acestei acțiuni municipalitatea, prin Serviciul Public Ecosal, vizează pe de o parte conștientizarea elevilor cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor dar și creșterea gradului de colectare selectivă la sursă a materialelor reciclabile.”

Rezultate așteptate în urma derulării concursului ”Fii activ! Colectează selectiv” la nivelul școlilor din municipiul Galați:

  1. Conștientizarea elevilor în ceea ce privește importanța colectării selective a deșeurilor
  2. Creșterea gradului de colectare selectivă a materialelor reciclabile
  3. Reducerea cantității de deșeuri menajere de la punctele de colectare va conduce la o reducere a costurilor de operare la fluxul de menajer;
  4. Reducerea cantității de deșeuri menajere va conduce la reducerea sau eliminarea cheltuielilor generate de taxa pe tona de deșeu depozitat;
  5. Creșterea cantităților de materiale reciclabile colectate va determina reducerea cantității de deșeuri depozitate și implicit reducerea sau eliminarea taxei anuale plătită de Primăria municipiului Galați la fondul de mediu.

În conformitate cu prevederile HCL 31/2018 înscrierea unităților de învățământ se face între 01.02.2018 și 09.02.2018.

Ionuț Florin Pucheanu, primarul municipiului Galați: ”Îi invit pe această cale pe directorii unităților de învățământ să răspundă afirmativ la această inițiativă care aduce rezultate pe termen lung, benefice pentru toată comunitatea locală.”

Inspectoratul Școlar Județean Galați a transmis către școlile din municipiul Galați invitația de participare la concurs.

 

Premiile sunt:

Premiul I – 25.000 lei

Premiul II – 22.500 lei

Premiul III – 20.000 lei

Mențiuni:

Mențiunea 1 – 15.000 lei

Mențiunea 2 – 12.500 lei

Mențiunea 3 – 10.000 lei

Mențiunea 4 – 7.500 lei

Mențiunea 5 – 5.000 lei

Mențiunea 6 –  2.500 lei

 

SURSA: Primăria municipiului Galați


Distribuie articolul

You May Also Like