Jos pălăria: niște copii de la CNVA vor ajuta alți copii să plece în tabără la munte

Distribuie articolul

Încă există speranță! Într-o țară jefuită, siluită și umilită de o armată de golani, niște copii oferă o lecție adevărată. Ei au decis să renunțe la hainele speciale de la banchetul de la finalul clasei a opta pentru a dona banii unor copii sărmani. Suma de bani va fi folosită pentru a trimite în tabără 25 de copii cu probleme medicale și financiare.

Copiii care fac o demonstrație de generozitate, bun simț și omenie sunt elevi în clasa a opta la Colegiul Național Vasile Alecsandri. Ei s-au gândit să renunțe la ținutele sofisticate și scumpe de la banchetul de la finalul anului școlar ca să facă o bucurie unor copii asistați de Fundația Inimă de Copil. Elevii de la CNVA au făcut anunțul pe FB și le-au cerut gălățenilor să le urmeze exemplul. 

„Salutare! Suntem 61 de elevi, clasele 8 A și 8 B de la Colegiul Național Vasile Alecsandri, și anul aceasta „donăm” banchetul pentru bucuria copiilor din Fundația Inimă de Copil. Renunțăm la ținute sofisticate și în 6 iunie vom sărbători finalul clasei a VIII-a în jeansi pentru că ne dorim să trimitem în tabără 25 de copii din programele Fundației. Petrecerea noastră va fi ocazia perfectă pentru a aduce bucurie unor copii ca noi și pentru a-i ajuta să trăiască experiențe de neuitat în vacanța de vară. Copiii de la Inimă de Copil au nevoie de noi să le arătăm o lume întreagă de posibilități. Taberele Inimă de Copil sunt gratuite pentru ei, dar presupun costuri, iar proiectul nu se poate derula an de an, fără sprijinul comunitătii, al companiilor, donatorilor și voluntarilor care înțeleg importanța unui astfel de gest. Cea mai frumoasa amintire din gimnaziu va fi că vom dărui amintiri unor copii ca noi! Dacă și în voi bate o inimă de copil, donați alături de noi! Orice sumă contează. 65 lei donați = 1 zi de tabără pentru un copil”, au scris elevii pe FB.

Cu banii strânși, 25 de copii vor merge în tabără la Năruja, în județul Vrancea. Este vorba despre copii care provin din familii defavorizate, copii cu dizabilități și copii cu rezultate școlare deosebite.


Distribuie articolul

You May Also Like