Două cutremure s-au produs noaptea trecută în zona seismică Vrancea

Distribuie articolul

Două cutremure s-au produs vineri, 10 mai, în România. Acestea au fost înregistrate pe parcursul nopții, la o diferență de aproape patru ore. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, ambele mișcări ale scoarței terestre au avut loc în județul Buzău, în zona seismică Vrancea.

Primul cutremur a fost înregistrat de aparate la ora 03.41, la adâncimea de 122 de kilometri, având o magnitudine de 3,6 grade pe scara Richter. Cel de al doilea a avut 3,5 grade și s-a produs la ora 07.36, la o adâncime de 120 de kilometri. Cutremurele au fost simțite în special în zona Buzău-Vrancea-Galați-Brăila, dar unda seismică s-a propagat până la București. Mișcarea scoarței terestre nu a produs victime sau pagube, iar la numărul unic de urgență 112 nu au fost înregistrate apeluri pentru situații provocate de seism.

Cutremurele de pe 10 mai au apărut după o perioadă relativ calmă din punct de vedere seismic. De la începutul lunii, în zona seismică Vrancea au fost înregistrate doar șase cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 și 3,6 grade pe scara Richter. Cel mai mare cutremur de anul acesta s-a produs pe 9 ianuarie și a avut 4,4 grade. Recordul ultimilor ani a fost înregistrat anul trecut, pe 28 octombrie: seismul de atunci a ajuns la 5,8 grade pe scara Richter.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns