Primăria Galați plătește spectacolele dublu față de alte primării din țară

Distribuie articolul

Același eveniment, realizat în condiții tehnice chiar mai complicate, este plătit de municipalitatea din Iași la aproape jumătate de preț față de cât intenționa să achite primăria gălățeană.

Este vorba de spectacolul ”La frați nu se pun hotare”, susținut la sfârșitul acestei săptămâni la Iași, pentru care autoritatea locală a organizat achiziție prin procedură simplificată proprie, în loc să încredințeze direct banii. Astfel, nota de plată la Iași a fost de 90.000 de lei, față de 155.000 de lei, cât intenționa să achite Primăria Galați, dacă nu era respinsă hotărârea în Consiliul Local.

Concertul a avut loc în Piața Palatului Culturii din Iași, având aceleași capete de afiș, Ion Paladi și Nicolae Botgros, împreună cu orchestra ”Lăutarii”. Organizatorul a asigurat în aer liber o scenă acoperită de 12 x 10 x 8 metri, a oferit cazare, masă și transport artiștilor și echipei tehnice, fiind folosiți și doi cameramani pentru proiecția live pe ecranele de proiecție. Accesul la eveniment a fost gratuit, condiția pusă fiind ca spectatorii să poarte ie.

La Galați, pentru același concert, municipalitatea dorea să achite 155.000 de lei fără ca măcar evenimentul să fie apoi oferit gratuit, spectatorii fiind obligați să achite 20 de lei pe bilet. În urma respingerii proiectului de Hotărâre de Consiliu Local, organizatorii au decis să modifice prețul la 50 de lei, cam cât obțineau în medie și în celelalte orașe prin care a fost prezentat spectacolul. La Neamț, de exemplu, un bilet a costat 60 sau de 80 de lei, în funcție de locul din sală, pentru elevi și pensionari fiind redus la 40 de lei.


Distribuie articolul

You May Also Like