UPDATE / Tragedie într-o secție Covid. Patru persoane au murit, 120 au fost evacuate în urma unui incendiu

Distribuie articolul

Încă o persoană a murit în urma incendiului de la Institutul Matei Balș. Informația a fost confirmată de ministrul de Interne, Lucian Bode. Se pare că victima era la baie în momentul în care a izbucnit incendiul. Bilanțul ajunge astfel la cinci victime. Cauza tragediei pare să fie un scurt circuit, iar autoritățile anchetează două variante: un aparat de încălzire sau instalația unui tub de oxigen.

———————————————————

Tragedia s-a produs vineri dimineață într-un pavilion al Institutului Matei Balș din București. Trei persoane au fost găsite carbonizate, iar o persoană a murit în timpul manevrelor de resuscitare. La fața locului intervin zeci de echipaje de salvatori. Potrivit datelor furnizate de pompieri, incendiul a fost anunțat la 112 la ora 5.05.

Flăcările au izbucnit la parterul unui corp de clădire, în care se aflau în jur de 100 de persoane. Primul echipaj de pompieri a ajuns la fața locului la ora 5.13, ia Planul Roșu a fost declanșat la ora 5.14. patru saloane au ars, iar flăcările se putea extinde și la restul spitalului. La fata locului sunt zeci de ambulanțe, autospeciale, microbuze, un spital mobil și unități de descarcerare, dar și secretarul de stat, Raed Arafat, și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Pacienții răniți au fost preluați de ambulanțe și transportați la alte spitale din București. În total, 120 de persoane au fost evacuate. Polițiștii de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei au declanşat o anchetă.


Distribuie articolul

You May Also Like