„Jocuri” periculoase. Doi copii sunt cercetați penal pentru distrugerea unor semnale luminoase din zona căii ferate

Distribuie articolul

Doi copii, în vârstă de 15 ani, au fost prinși de polițiști în timp ce distrugeau semnalele luminoase de pe marginea căii ferate. Incidentul s-a produs în triajul stației Brăila. Minorii sunt cercetați penal și riscă o pedeapsă gravă.

Potrivit IPJ Brăila, incidentul s-a produs duminică în triaj. Copiii care nu sunt la prima abatere de acest tip, au fost prinși în flagrant. Pe numele lor au fost deschise dosare penale.

„În seara de 08.12.2019, polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Brăila i-au prins în flagrant și identificat pe doi minori, ambii în vârstă de 15 ani, din municipiul Brăila, în timp ce distrugeau lentilele semnalelor de manevră, de culoare albastru, amplasate în zona triajului stației C.F. Brăila. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că aceștia ar mai fi spart alte trei semnale luminoase, pe parcursul ultimelor 2 luni, creând un prejudiciu, în valoare totală de 2.400 de lei. În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările pentru infracțiunea de distrugere sau semnalizare falsă, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.” (IPJ Brăila)

Potrivit legii, infracțiunea din aceste dosare se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Pedepsele sunt grele deoarece lipsa luminilor de semnalizare poate provoca tragedii prin deraierea sau ciocnirea trenurilor.


Distribuie articolul

You May Also Like