Percheziții de amploare la traficanții de pește. Aceștia aduceau în România pește impropriu consumului

Distribuie articolul

Percheziții de amploare au loc marți dimineață în mai multe țări din Uniunea Europeană, dar și în București și în 13 județe din România, inclusiv la Brăila. Polițiști din România, Italia, Spania, Franța și Ungaria pun în aplicare peste 150 de mandate de percheziție domiciliară, fiind vizați membrii unui grup care se ocupa cu activități ilegale din domeniul pescuitului, achiziției, transportului și comercializării peștelui impropriu consumului. În Brăila sunt vizate trei adrese din localitatea Cazasu și opt din municipiul reședință de județ.

Potrivit anchetatorilor, gruparea, formată din sute de români, francezi, italieni și maghiari, ar fi creat un adevărat mecanism pentru procurarea ilegală a peștelui, din afara țării, pentru transportul acestuia și  pentru comercializarea lui în România. Produsele piscicole erau obținute din apele teritoriale ale Italiei, Spaniei și Franței, unde pescuitul era interzis, peștele din acele zone fiind impropriu consumului. Ulterior, cantitatea rezultată în urma braconajului piscicol era depozitată și transportată fără autorizații și cu documente falsificate.

Până astăzi, în cadrul acțiunii au fost confiscate 30 de tone de pește, impropriu consumului, valoarea produsului fiind de aproximativ 600.000 de lei. Peștele a fost distrus, iar în cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale in rem și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, comercializare de produse alterate, evaziune fiscală, precum și deținere, transport și comercializarea fără documente legale a peștelui.

VEZI VIDEO AICI


Distribuie articolul

You May Also Like