Investiție în sănătate. Spitalul de Urgență din Galați devine centru regional pentru tratamentul bolnavilor de cancer

Distribuie articolul

Orașul Galați devine centru regional de radioterapie.

Luni, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Galați are loc inaugurarea noii secţii de Radioterapie şi a acceleratorului liniar de particule. Aparatul poate fi folosit după ce a primit avizul de funcționare de la specialiștii Comisiei Europene de Control al Activității Nucleare de la Viena.

Secția de Radioterapie a fost extinsă și modernizată, printr-o investiție a Consiliul Județean Galați, care a fost finalizată la sfârșitul anului trecut. Acceleratorul liniar de particule a fost amplasat în subsolul Spitalului de Urgență, într-un buncăr special amenajat, peste care s-a construit o clădire nouă, care separă circuitele de intrare și ieșire ale bolnavilor de la terapie, astfel încât pacienții din spital și cei care vin din exterior să aibă culoare distincte de acces la accelerator.

„Este o investiție importantă, practic spitalul din Galați devine un centru regional pentru bolnavii de cancer. A durat pentru că fost nevoie de aprobări speciale. Secția de radioterapie este complet modernizată și poate fi folosită. Este o piesă dintr-un puzzle, pentru că spitalul de Urgență se transformă din temelii. La final, va fi un spital nou, cu dotări moderne, cu parcare supraetajată, heliport și clădire pentru morgă, cu o nouă Unitate de Primiri Urgențe”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Aparatura revoluționară pentru terapia bolnavilor de cancer va deservi cel puțin patru județe: Galați, Brăila, Vrancea și Tulcea.

Numai în județul Galați sunt în evidențe peste 17.000 bolnavi de cancer, din care mai bine de jumătate fac radioterapie. În fiecare an, apar cel puțin 800 de noi cazuri de boală.


Distribuie articolul

You May Also Like