Blocuri pentru angajații din sănătate

Distribuie articolul

Consiliul Județului Galați a obținut finanțare pentru construirea a două blocuri ANL destinate angajaților din sistemul de sănătate publică. Blocurile vor fi situate în spatele Spitalului de Urgență, pe un teren de 5.000 de metri pătrați, pe care Consiliul Județean îl pune la dispoziția Agenției Naționale a Locuinței.

„În ședința Consiliului Județean de săptămâna viitoare vom adopta o hotărâre prin care vor ceda dreptul de folosință a terenului către Agenția Națională a Locuinței. Restul procedurilor cad în sarcina ANL, în ceea ce privește proiectarea și execuția celor două blocuri. Noi ne-am angajat că asigurăm toate utilitățile necesare celor două imobile, până la intrarea în blocuri, și mă refer aici la apă, canalizare, gaze, energie electrică”, a declarat președintele Consiliului Județului Galați, Costel Fotea.

Fiecare bloc va avea câte 20 de apartamente, 10 cu 2 camere și 10 cu câte o cameră.

„Pentru primul bloc există deja finanțare. Săptămâna viitoare, noi punem la dispoziția Agenției Naționale pentru Locuințe amplasamentul pentru blocuri și sperăm ca lucrurile să se miște într-un ritm cât mai alert”, a mai spus președintele CJ.

Procedurile de proiectare și atribuire a lucrărilor prin licitație vor fi derulate de ANL București. Se estimează că primul bloc pentru angajații din Sănătate va fi dat în folosință în prima jumătate a anului 2020.

În paralel cu dezvoltarea noului proiect locativ, Consiliului Județului Galați vrea să reabiliteze și blocul ”Sănătatea”, aflat în spatele Spitalului de Urgență. În momentul de față, imobilul se află într-o stare deplorabilă și, de multă vreme, nu mai este locuit doar de angajați din sistemul de sănătate.

„La blocul ”Sănătatea” sunt multe lucruri de făcut. Am trimis un audit acolo, să ne lămurim cum se face facturarea și împărțirea cheltuielilor de întreținere. Apoi vrem să vedem situația locativă a fiecărui om care ocupă apartamentele din blocul respectiv. Apoi trebuie să facem o expertiză tehnică acolo, ca să știm ce e de făcut mai departe. Și nu în ultimul rând, se impune o igienizare de urgență și temeinică a imobilului. Condiții de trai de acolo sunt sub orice critică”, a explicat Costel Fotea.


Distribuie articolul

You May Also Like