Au fost amendați pentru că au înjurat Poliția Locală pe Facebook. Ce amenzi au primit patru brăileni

Distribuie articolul

Au fost amendați pentru că au înjurat Poliția Locală pe Facebook. Au pățit-o patru brăileni care au primit amenzi pentru mai multe postări făcute luna trecută. Polițiștii au stabilit că cei patru au utilizat pe rețeaua de socializare expresii jignitoare și vulgare la adresa Poliției Locale Brăila.

Doi dintre brăileni au fost amendați cu 500 de lei fiecare, altul cu 600 de lei, iar ultimul are de plătit 1.000 de lei. Amenzile au fost stabilite în funcție de înjurăturile folosite pe rețeaua de socializare.

„Patru brăileni au fost sancționați contravențional după ce au postat, pe rețeaua de socializare Facebook, expresii jignitoare și vulgare la adresa Poliției Locale Brăila, de natură să lezeze demnitatea și onoarea acesteia. Astfel, doi dintre brăileni, unul în vârstă de 39 de ani, celălalt în vârstă de 52 de ani, au postat în data de 05.02.2019, injurii la adresa polițiștilor locali brăileni, cei doi fiind sancționați cu suma de 500 lei, fiecare. Cel de-al treilea bărbat, în vârstă de 41 de ani, a postat în ziua de 20.02.2019 expresii jignitoare – care nu pot fi reproduse – la adresa polițiștilor locali, fiind sancționat contravențional cu suma de 1.000 lei. Cel de-al patrulea bărbat, în vârstă de 55 de ani, a postat, de asemenea, diverse injurii la adresa Poliției Locale Brăila, în data de 27.02.2019, fiind sancționat contravențional cu suma de 600 lei”, a anunțat Poliția Locală Brăila.

Polițiștii i-au putut amenda pe brăilenii răi de gură deoarece instanța a decis că reţeaua socială Facebook, precum şi conturile deschise pe această platformă, reprezintă spaţiu public şi nu privat.


Distribuie articolul

You May Also Like