Investiție de peste 13 milioane de euro la combinatul siderurgic

Distribuie articolul


Reprezentanții LIBERTY Galați anunță că au finalizat o investiție de 13,5 milioane de Euro pentru modernizarea Fluxului Primar. Este vorba despre modernizarea unui echipament de la furnalul 5 care va îmbunătăți randamentul activităților economice de la combinatul siderurgic din Galați.


Investiția de 13,5 milioane de Euro a fost făcută pentru modernizarea completă a Preîncălzitorului de Aer nr. 1 de la Furnalul nr. 5 al Combinatului Siderurgic LIBERTY Galați. proiectul realizat în ciuda dificultăților provocate de epidemia de Covid 19 va îmbunătăți atât performanța cât și costurile Combinatului.


Reprezentanții combinatului spun că preîncălzitorul de aer (sau cauper-ul) este un echipament de mare capacitate, cu o înălțime de peste 40 de metri, ce asigură preîncălzirea aerului insuflat în Furnal la o temperatură de circa 1.200 de grade Celsius. În prezent, se fac testele finale la cald, însă echipamentul a fost deja introdus în fluxul de producție, după ce parametrii au atins valorile proiectate.


Tehnologia implementată la acest cauper este de ultimă generație și asigură obținerea unor performanțe superioare în operarea Furnalului nr. 5 dar și costuri mai bune, mulțumită unei eficiențe energetice sporite.


„Acest proiect complex reprezintă o modernizare esențială și de anvergură ce asigură menținerea continuității fluxului cald, ne îmbunătățește eficiența și reduce costurile. Sunt recunoscător tuturor membrilor echipelor care au lucrat la acest proiect de succes, în condițiile actuale dificile”, a declarat Bogdan Grecu, Directorul General al LIBERTY Galați.


Lucrarea de modernizare a fost executată de furnizori de specialitate din România, Luxemburg, Germania și Portugalia, împreună cu experți ai combinatului.

Foto: edițiadedimineata. ro


Distribuie articolul

You May Also Like