E oficial: cel mai scump gunoi din țară rămâne la Tecuci

Distribuie articolul

Pe lângă muștarul de Tecuci, un nou brand depășește nivelul local și se face remarcat la nivel național: gunoiul de Tecuci. Pentru onoarea de a fi locuitor al urbei, fiecare cetățean trebuie să achite, anual, 180 de lei doar taxa de salubrizare. De două ori mai mult decât clujenii sau vasluienii și cu 50% mai mult decât gălățenii sau brăilenii.

Decizia a fost luată la sfârșitul anului trecut, pe 21 decembrie, și a stârnit un imens scandal în zonă. Liberalii au decis să conteste majorarea și au avut, în primă instanță, câștig de cauză. Astfel, în martie 2019 Tribunalul Galați hotăra anularea Hotărârii Consiliului Local Tecuci. Răsturnare de situație, trei luni mai târziu: Curtea de Apel Galați a decis că nu a fost îndeplinită procedura și a respins acțiunea, ca nefondată.

”Organizația PNL Galați a demonstrat că nu stăpânește nici legea dar nici exercițiul respectării ei. Acțiunile juridice inițiate pentru suspendarea și anularea HCL 257/21.12.2018 care instituie taxa specială de salubrizare, nu s-au întemeiat pe baze legale, ci au avut strict motive de imagine care nu servesc, în nici un fel, interesele comunității locale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Tecuci.

În aceste condiții, municipiul rămâne cu cel mai scump gunoi din țară, la nivelul a 180 de lei/ persoană/ an, în vreme ce la Cluj taxa de salubritate este de 85 de lei, la Vaslui – 93 de lei, la Iaşi – 108 lei, la Galaţi – 129 lei, iar la Brăila – 132 lei.

Există orașe (Satu Mare, Bacău) sau sectoare (nr. 4) în care majorarea taxei de salubrizare a fost deja declarată ilegală de instanțele de judecată, după cum există zone (sectoarele 1 și 3 din București) cu taxă zero pentru gunoi. Tecuciul pare a fi însă din altă țară, chiar din altă lume.


Distribuie articolul

You May Also Like