Investiție de milioane de euro la Maternitatea Buna Vestire din Galați

Distribuie articolul


Maternitatea Buna Vestire din Galați va fi modernizată cu fonduri europene. Este vorba despre o investiție de peste trei milioane de euro care va fi realizată în perioada următoare. Contractul privind implementarea proiectului a fost semnat marți la Primăria Galați.


Despre modernizarea Maternității din Galați se vorbește de foarte mult timp mai ales că imobilul este foarte degradat. După mai multe tentative eșuate, Primăria a reușit să cumpere imobilul. Achiziția a fost făcută în 2017 și după trei ani autoritățile au anunțat că demarează un amplu proiect privind reabilitarea unității medicale.

Proiectul se numește „relocarea, reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie Buna Vestire”, iar contractul a fost semnat la sediul Primăriei Galați.


Concret, ambulatoriul maternității va fi mutat în altă clădire, împreună cu laboratoarele de analize medicale și de radiologie imagistică medicală. De asemenea, clădirea va fi modernizată și dotată cu aparate performante.

„Obiectivele specifice ale proiectului sunt: relocarea ambulatoriului, inclusiv a laboratorului de analize medicale și a laboratorului de radiologie imagistică medicală din pavilioanele C și F, în pavilionul A; reabilitarea și modernizarea ambulatoriului integrat; dotarea ambulatoriului. Beneficiari direcți sunt aproximativ 4.500 de pacienți din regiune, din județul Galați și din municipiul Galați, care vor primi asistență medicală într-o unitate sanitară modernizată și dotată la standarde europene. Lucrări ce vor fi executate și dotări în cadrul spitalului: consolidare fundații, cămășuirea pereților, refacerea acoperișului, lucrări de reabilitare termică; dotarea ambulatoriului cu echipamente medicale – ecograf 4D, RMN, videocolposcop, electocardiogarf. Durata de implementare este 38 luni”, a anunțat Primăria Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like