VIDEO/ Probleme pe șoselele din județul Galați din cauza grindinei. Află AICI zonele afectate și cum va fi vremea

Distribuie articolul

S-au rupt norii în județul Galați. În zona Șendreni, în jurul prânzului, o ploaie torențială și o repriză de grindină au blocat traficul auto. Cei mai mulți șoferi au tras pe dreapta, iar alții au făcut cale întoarsă de frica grindinei. Nu au fost raportate accidente sau alte incidente.

Ploi torențiale și grindină au fost și în alte zone ale județului Galați. Iar amenințarea cu vreme rea este de actualitate. Meteorologii au emis o atenționare și au anunțat că până la ora 22.00 ar putea ploua torențial în toată țara.

„În intervalul menționat vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Astfel de fenomene vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție în după-amiaza zilei de joi (23 mai) în vestul, centrul și nordul țării, iar pe parcursul zilei de vineri (24 mai) în regiunile estice, sud-estice, nordice și centrale. Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp”, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie.

De asemenea, meteorologii au emis avertizări de tipul cod portocaliu de ploi, grindină, vijelii și descărcări electrice pentru localitățile gălățene Tulucești, Frumușița, Vânători, Foltești și Scânteiești.

VEZI VIDEO AICI


Distribuie articolul

You May Also Like