De râsul lumii: europarlamentarii PSD se laudă cu faptul că județul Galați a ajuns exemplu negativ în Europa

Distribuie articolul


Județul Galați ar putea primi bani pentru dezvoltare de la Uniunea Europeană. Este vorba despre un program care vizează depistarea unor zone din Europa care au nevoie de ample investiții pentru a elimina diferențele față de alte regiuni și pentru a reduce poluarea rezultată din activitățile economice.

Anunțul a fost prezentat drept o mare realizare de grupul de europarlamentari PSD, în frunte cu gălățeanul Dan Nica.


Potrivit europarlamentarului Dan Nica, județele Galați, Hunedoara, Gorj, Dolj, Prahova și Mureş ar putea deveni „zone de investiții prioritare din Fondul pentru Tranziție Echitabilă al Comisiei Europene”. Asta în urma unui studiu preliminar realizat de specialiștii comisiei. Conform bugetului, cele șase județe vor primi 757 de milioane de euro pentru diferite tipuri de investiții care vizează diversificarea economiei locale, reconversia profesională şi refacerea ecologică a terenurilor afectate. Banii sunt alocați din bugetele politicilor europene de coeziune și pentru dezvoltare regională.


Așadar, dacă schimbăm cuvintele „tranziție echitabilă” rezultă că județul Galați ar putea primi bani de la Uniunea Europeană ca să iasă de pe fundul poluat al gropii.

Acolo unde a ajuns tocmai din cauza politicienilor care acum se laudă că încearcă să-i arunce colacul de salvare.


Distribuie articolul

You May Also Like