Grefierii se alătură grevei magistraților pentru păstrarea pensiilor speciale

Distribuie articolul

Grefierii de la Tribunalul Galați vor fi marți în grevă generală, nemulțumiți de faptul că și categoria lor se află printre cele care ar putea pierde pensiile speciale. În funcția de decizia pe care o va lua astăzi Parlamentul sau Guvernul, protestul ar putea continua și în zilele următoare.

Parlamentul României, convocat în sesiune extraordinară marți, 28 ianuarie, ar putea decide abrogarea dispozițiilor legale care reglementează dreptul la pensii speciale de care beneficiază mai multe categorii profesionale, printre care se numără magistrații și grefierii. În acest context este anunțată pentru astăzi o grevă generală în sistem.

”Grefierii planificați în ședințe de judecată vor participa numai la judecarea cauzelor urgente și a celor cu arestați, permițând accesul publicului numai cu 5 minute înainte de intrarea completului de judecată. Întreg personalul va protesta prin întreruperea totală a activității pe tot parcursul zilei votului în plen privind abrogarea pensiei de serviciu”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Federația Publisind în colaborare cu Asociația Grefierilor din România. 

În funcție de decizia parlamentarilor sau în cazul asumării de către Guvern a abrogării pensiilor speciale, grefierii vor hotărî suspendarea în continuare a activității.


Distribuie articolul

You May Also Like