Primăria a investit peste o sută de mii de euro de pomană: parcarea de tiruri este mai mult goală

Distribuie articolul

În 2015, Primăria Galați a amenajat o parcare împrejmuită, iluminată, cu grupuri sanitare, coşuri de gunoi şi parcometru pentru autovehiculele de mare tonaj din oraș. Locul care a costat peste o sută de mii de euro este aproape gol chiar şi după doi ani de la inaugurare. Deşi are o capacitate de 83 de locuri (11 pentru autoturisme, 72 pentru tiruri) doar câţiva şoferi folosesc parcarea pentru tiruri. În medie, sunt 10-12 autocamioane și autoturisme parcate zilnic în unitatea de pe strada Macului, pe sectorul de drum cuprins între Calea Prutului și Bariera Traian.

Decât să plătească tariful de 10 lei pe zi, șoferii preferă să-şi lase maşinile pe trotuare sau în parcări private unde tarifele sunt mai mici. În aceste condiții, societatea Gospodărire Urbană care administrează parcarea de tiruri încaseză lunar între 3.000 și 4.000 de lei. Suma nu acoperă nici măcar salariile celor trei paznici angajaţi de Primărie.

În vecinătatea parcării de tiruri, municipalitatea intenționează să amenajeze un târg de mașini second hand. Practic, Primăria va muta târgul auto de la talciocul din Micro 39. Prin această investiție, va fi zona descongestionată zona talciocului iar parcarea de tiruri ar putea atrage noi clienți.


Distribuie articolul

You May Also Like